Yaşadığımız acı bir tecrübe var.

Başka ülkelerde yaşıyor olabilirsiniz, Türkiye ile irtibatınız olmayabilir. Fakat bizim yaşadığımız dramatik ve ürkütücü bir tecrübenin sizi ilgilendiren bir tarafı var.

8 yıl önce Türkiye’de ne oldu?

8 yıl önce tam bu günlerde Türkiye bağımsızlığını ve devlet iradesini kaybetme tehlikesi yaşadı. Yabacı devletlerin kontrol ettiği FETÖ (Fetullahçı Terör Örgütü) 15 Temmuz 2016’da askeri bir darbe girişiminde bulundu.

O gün yönetime el koymak için sokaklara çıkan tanklar, uçaklar, helikopterler ülkenin parlamentosuna, Cumhurbaşkanlığına, Genel Kurmay Başkanlığına, medya merkezlerine ve kritik kurumlarına saldırdı.

O gece ne oldu biliyor musunuz? Tarihte eşi benzeri görülmemiş bir halk direnişiyle karşılaştılar. Cumhurbaşkanı Erdoğan tüm halkı sokağa davet etti ve darbeye direniş daha da güçlendi.

Devletini, bağımsızlığını, kendi iradeleriyle seçtikleri Cumhurbaşkanlarını ve iktidarı korumak için halk sokaklara döküldü.

Sanırım çok az görülecek bir cesaretle tankları elleriyle durdurmaya çalıştı, askeri araçların önüne yatarak durdurdu, silahlı askerlere karşı çıplak elleriyle mücadele etti.

Ve sonunda darbe başarısız oldu.

253 insanımız şehit oldu. 2 Binden fazla insanımız yaralandı.

Ancak büyük bir felaketin eşiğinden bu kahramanlar sayesinde kurtulduk.

Bu acı tecrübenin sizi ilgilendiren tarafına gelecek olursak.

Sizin Ülkeniz de Tehlike Altında

FETÖ bizim ülkemizde dini bir cemaat görünümündeydi. Eğitim faaliyetleri yapan yüzlerce okulu, dershanesi ve üniversiteleri vardı. Medya, iş dünyası, devlet bürokrasisinde de aktif faaliyet içindeydiler.

On binlerce zeki çocuğu küçük yaşta alıp kendi gizli emelleri doğrultusunda yetiştirip devletin, ordunun, stratejik kurumların önemli mevkilerine yerleştirdi. Sonra da bu beyni yıkanmış insanlara devletin ve iktidarın aleyhine çalışmalar yaptırdı.

Çünkü FETÖ’nün başındaki isim Fetullah Gülen, ABD’de yaşıyordu ve onların kontrolündeydi.

Fakat bu örgütün sadece Türkiye’de değil, Ortadoğu, Afrika, Asya ve Avrupa başta olmak üzere, yaklaşık 100 ülkede daha faaliyetleri bulunuyor. İşte sizin ilgilendiren tarafı bu.

Bu ülkelerde de eğitim, medya, iş dünyası, devlet bürokrasisinde faaliyetleri var. Orada da zeki çocukları toplayıp kendi kirli emelleri için eğitiyor ve robota dönüştürüyor adeta.

İşte bunun anlamı şudur: Bir gün sizin de başınıza acı olaylar gelebilir.

Ülkenizde Yönetime El Koyulabilir

Ülkenizin ABD ile çıkarları çatıştığında FETÖ’nün ülkenizde faaliyet gösteren kurumlarına, okullarına, medyasına, iş adamlarına dikkat edin. Onların sessizliğe büründüğünü göreceksiniz. Asla ABD ve İsrail’in aleyhine laf etmeyeceklerdir. Kriz büyürse bu kez ülkenizin yönetimini eleştireceklerdir. Sonunda ABD istediği takdirde ülkenizde yönetimi ele geçirmek için harekete geçeceklerdir. Bundan şüpheniz olmasın.

Bu örgütün okullarında yetişmiş sonra da devletinizin kritik kurumlarında çalışmaya başlamış olan insanlara ayrıca dikkat edin. Hepsinin ajandası, planı, hesabı örgütü için vardır, sizin devletiniziniz için değil. İnanın o çocuklar artık sizin ülkenizin insanları değiller, başka ülkenin, vatansız bir örgütün çocukları oldular.

Acil Önlem Alın

Biliyorum birçok Arap ülkesinde bu örgütün okulları var. Hepsi farklı isimlerle faaliyet gösteriyor. Şimdi bu yazıları okuyan dostlarımız benim anlattıklarıma pek inanmıyordur. Bu örgütün son derce dindar görünen mensuplarının masum olduğunu düşünüyordur.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bu örgütün kişisel kavgası var zannediyorlar.

Hayır durum öyle değil gerçekten.

Bu örgüt dini kullanarak, İslam’ı istismar ederek, masum insanları kandırarak çok tehlikeli işler yapıyor. En başta da istihbarat faaliyetleri. Hepsi de ülkenizin aleyhine kullanılacak şekilde bir yerde biriktiriliyor.

Çünkü bu örgüt ABD’nin kontrolünde ve ona hizmet ediyor, İslam’a değil.

Yol yakınken Türkiye’nin acı tecrübesinden ders alın ve bu örgütü ülkenizden çıkartın.

Kemal Öztürk

aljazeera.net