Ramazan ayının başlangıcına da, bitimine de, bayram gününe de ortak bir karar veremeyen İslam alemi olarak bir bayram kutluyoruz.

Ortak bayramda bile ittifak edememiş, anlaşamamış, çözüm üretememiş, bir yol bulamamış Müslüman alimlerle birlikte bayram kutluyoruz.

33 Bin insanın Gazze açık hava hapishanesinde gözlerimizin önünde öldürülmesini izleyerek bir bayram kutluyoruz.

Gazze’de açlıktan perişan olmuş kardeşlerimize yardım gönderirken, yaralıları oradan çıkartırken bile ABD ve İsrail’in iznini almak zorunda olan 57 İslam ülkesiyle birlikte bayram kutluyoruz.

Gazze’nin sınır kapılarını açamayıp, havadan uçakla yardım atmayı bir başarı sayan insanlarla birlikte bayram kutluyoruz.

Kudüs esirken, girişi çıkışı, yönetimi İsrail askerlerinin kontrolündeyken bunun için bir şey yapamayan 3 Milyar Müslüman olarak bayram kutluyoruz.

İsrail ve ABD’den çok birbiriyle uğraşan, bir araya gelemeyen, İsrail’e yaptırım uygulayamayan, birlik olamayan liderlerimizle birlikte bayram kutluyoruz.

Afrika’daki bir kesim Müslümanlar açlıktan ölürken, başka ülkelerde lüks içinde yaşayan Müslümanlar onlardan habersiz olarak birlikte bayram kutluyoruz.

İç savaşların, terörün, cehaletin, mezhep savaşlarının en çok Müslüman ülkelerde görüldüğü bir dünyada bayram kutluyoruz.

Alemlere rahmet olarak gönderilen bir Peygamberin (sav) ümmeti olarak sanki başka dindenmişiz gibi birbirimize kin besleyerek bir bayram kutluyoruz.

İnsanlığın en adil, en merhametli, en saygın dinine sahipken; terörle, yoksullukla, cehaletle anılan bir ümmet olarak bayram kutluyoruz.

İnsanlığın çektiği ıstıraplara, sıkıntılara, dertlere, çatışmalara İslam’ın huzur veren öğretilerini anlatacakken; susan, konuşmayan, isyan etmeyen aydınlarımızla birlikte bir bayram kutluyoruz.

Atalarımızın tüm dünyaya ışık saçan medeniyetini, öğretilerini, fikirlerini bilmeyen, kompleks içinde yetişen gençlerimizle birlikte bir bayram kutluyoruz.

Sahip olduğumuz değerleri, gücü, birikimi, bilgiyi ve hikmeti bir türlü ortaya çıkaramayan, ayağa kalkmayan, kendini keşfetmeyen münevverlerimiz, bilim insanlarımız, liderlerimizle birlikte bir bayram kutluyoruz.

Anlayacağınız kardeşlerim, hüzün içinde bir bayram kutluyoruz.

Kemal Öztürk

aljazeera.net